Zondag 27 december 2020: Hike for Love – singles wandeling over de Mookerhei

De wandeling is corona-proof en vindt plaats op zondagmiddag 27 december. De wandeling is ca. 7 km en de totale bijeenkomst zal ca. 3 uur duren. Deelname is €15 p.p. incl. consumpties onderweg en is vooraf te voldoen. Nadere informatie volgt na inschrijving. Het streven is om min. 6 dames en 6 heren (12 personen) bijeen te krijgen, het max. is 24 personen. De deelnemers zullen twee aan twee wandelen (op voldoende afstand!) in steeds wisselende samenstelling. Alles onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen. Bij meer dan 24 deelnemers zullen er afzonderlijke groepen gevormd worden ingedeeld op leeftijd.

Aanmelden uiterlijk 20 december via dit formulier of per mail: singlesforlovenijmegen@gmail.com

Woensdag 15 mei 2019: Schrijfworkshop door Maria van den Hombergh

Schrijven aan de hand van herinneringen.

We dragen een schat aan herinneringen met ons mee. We dachten het vergeten te zijn, maar al onze ervaringen liggen opgesloten in ons unieke geheugen. Een van de meest universele drijfveren om te schrijven, is het verlangen om tot leven te wekken dat wat voorbij is. Om ons geleefde leven betekenis te geven en er een zin in te ontdekken. Ons eigen verhaal, onze dierbare herinneringen vormen de bouwstenen voor ons levensverhaal. Het verklaart wie we waren, wie we zijn en wat we doen.

Elk mensenleven is de moeite waard om herinnerd te worden.

“In deze workshop laat ik je kennismaken met mijn visie en werkwijze bij het associatief schrijven aan de hand van herinneringen. Deze kunnen leiden tot het uiteindelijk schrijven van je levensverhaal/-boek of gewoon een herinneringsboek voor jezelf.

De structuur die ik hanteer, bestaat uit schrijfopdrachten aan de hand van (levens)thema’s. Daarbij maak ik gebruik van prozaïsche en poëtische schrijfvormen, waardoor er spontaan herinneringen, ervaringen en associaties bij je naar boven komen. Dat noemen we associatief schrijven. Structuur geeft begrensde ruimte waarbinnen geschreven kan worden zonder dat je verdwaalt in oeverloos schrijven, zijwegen en details. Structuur zorgt ervoor dat de essentie van je herinneringen geraakt wordt. Ieder mens kan schrijven, omdat je vanuit je hart schrijft, over datgene waarmee je in verbinding staat. Het is jóúw beleefde waarheid en die staat niet ter discussie. DE waarheid bestaat niet en is voer voor filosofen.”

LAAT JE VERRASSEN EN ZIE HET ALS EEN UITDAGING!

Maria van den Hombergh, 69 jaar, geeft al negen jaar verschillende vormen van schrijfcursussen in Nijmegen en Ermelo. Als je geïnteresseerd bent in meer informatie over deze activiteiten, stel haar dan gerust vragen tijdens de workshop.

Meld je graag vooraf aan, als reply op deze mail! Liefst direct natuurlijk :-)… maar uiterlijk vrijdag 10 mei.

 • Lokatie: Atelier Gerda Fransman, Elzenstraat 4a, Nijmegen-Oost
 • Tijd: van 20:00 tot 22:00 uur
 • Prijs: € 5 pp

Na afloop is er gelegenheid tot een afsluitende borrel bij Café de Kroon.

Woensdag 20 februari 2019: Workshop Rebalancing door Malik John van der Rest

Op 20 februari gaan we luisteren naar de wijsheid van ons lichaam in de workshop Rebalancing: van denken naar voelen naar Zijn. Rebalancing is een vorm van individuele begeleiding bij persoonlijke ontwikkeling met als ingang het lichaam. De rebalancer werkt met diverse vormen van aandachtige aanraking, ademcoaching, (actieve) meditatie en coachend zelfonderzoek door middel van vragen en stilte. Het gaat om het oordeelloos ontdekken, bewustworden en belichamen van alle natuurlijke kwaliteiten: dat wat jou authentiek maakt.

Malik John neemt je deze avond mee op een korte belevingsreis langs de verschillende aspecten van Rebalancing. We gaan aan den lijve ondervinden wat Rebalancing voor ons kan betekenen. We doen een korte actieve meditatie, gaan in onszelf op onderzoek naar be-leving van wat er is in het moment en we gaan natuurlijk aanraken.

Malik John van der Rest is gediplomeerd Rebalancer, docent binnen de Rebalancing school en gecertificeerd in ademcoaching en meditatieve aanraking via Arun Conscious Touch.

“Voordat ik thuiskwam in de wereld van Rebalancing, maakte ik vele innerlijke ontdekkingsreizen met behulp van onder meer psychosynthese, sjamanisme, mannenwerk, haptotherapie, yoga en meditatie. Hierin onderzocht en ondervond ik aan den lijve het rijke gevoelsleven van mijn eigen verdriet, vreugde, pijn, kracht, angsten, stilte, woede en vrijheid.”

“De effecten van Rebalancing gaan voor mij verder dan mijn eigen persoon. Hoe meer ik mezelf leer kennen en vanuit authenticiteit mijn leven vormgeef, hoe meer ik kan betekenen voor mijn omgeving. En hoe beter ik kan omgaan met de continu veranderende wereld om mij heen.”

Meer informatie over Lichaamsgewijs Rebalancing (en een hele mooie uitleg over het lieveheersbeestje dat opvliegt van zijn webpagina’s!) vind je op zijn website: www.lichaamsgewijs.nl.

Plaats: Elzenstraat 4, 6523 EV Nijmegen (atelier Gerda Fransman)

Tijd: 20 uur – 22 uur. Na afloop gelegenheid tot een afzakkertje bij Café De Kroon.

Prijs: €4 incl. koffie en thee

Bijzonderheden: Neem graag een (yoga-)matje mee als je er een hebt! Of geef aan als je er een wilt lenen.

Weekend 7-9 juni 2019: Imagination Club Wellbeing Weekend
Afbeeldingsresultaat voor refter ubbergen afbeelding
Het is zo ver! De details van het Club weekend samen met de Imagination Club Brussel zijn bekend!
In het Pinksterweekend gaan we ontstressen en in volle aandacht genieten.
In de bijlage vind je de uitnodiging.
De inschrijving is nu open! Minimaal 15, maximaal 21 personen.
NB: Inschrijving voor het weekend is inclusief overnachtingen en maaltijden. Het is niet mogelijk om alleen aan het dagprogramma deel te nemen.
Laat weten als je erbij wilt zijn, je bent van harte welkom!
============================================================
2018 Workshops:
Woensdag 21 maart 2018: Workshop ‘Wat ontluikt in mij’- beeldend vormgeven door Gerda Fransman
In maart hebben we weer een hele bijzondere workshop! Op deze eerste dag van de lente gaan we creatief aan de slag met als thema: “Wat ontluikt in mij”.
We krijgen een beeldende workshop, op het gloednieuwe atelier van Gerda Fransman. Deze avond gaat het niet zozeer om technieken en vaardigheden. Veel meer gaat het om jouzelf: Waar liggen jouw drijfveren en motivatie? En hoe bereik je die?
Wat ontluikt er in jou aan het begin van deze nieuwe lente?
In ieder geval staat het plezier van het vormgeven voorop.
Laat je die avond verrassen, en doe vooral niet je mooiste nieuwe kleren aan ;-).
Vooraf is er de gelegenheid tot gezamenlijk eten in Huiskamerrestaurant Babylon om 18:00 uur (€10 pp).
De workshop begint om 20 uur tot 22 uur. Atelier van Gerda: Elzenstraat 4 in Nijmegen-Oost.
Bijdrage workshop en club: €8 pp.
Graag aanmelden uiterlijk maandag 19 maart.
Introducees zijn welkom.

Woensdag 17 januari 2018 van 20-22 uur: Workshop “NIA Dance – Love your life, Love your body” door Alenka Bajç

Deze avond krijgen we eigenlijk twee workshops-in-één: Alenka is trainer in alle aspecten van Nia dance, en zal ons twee kanten laten ervaren:

Nia 5 stages: Bewegingsmeditatie, de 5 dagelijkse vitamines voor het lichaam

De Nia 5 stages is een fysieke oefening gebaseerd op de 5 stadia van menselijke ontwikkeling.  Deze 5 stages brengen je terug naar de vloer. De plaats waar je lichaam loslaat en het snelst ontspant. Als je ligt, krijgt je zenuwstelsel een signaal om te ontspannen. Vanuit deze ontspanning gaan we bewegen met een geleide meditatie.

Na de bewegingsmeditatie is het tijd om een Classic Nia Technique les te ervaren. Tijdens een klassieke Nia-les worden diverse vrolijke en speelse bewegingspatronen gebruikt, op basis van 52 basisbewegingen.

Classic Nia Technique
Nia is dansfitness voor lichaam en geest, waarin oosterse en westerse bewegingsvormen en theorieën zijn verenigd:

– Het levenslustige en de spontaneïteit van dans (bv. jazz dance, modern dance)

– De vloeiende bewegingen en de nauwkeurigheid en kracht van vechtsport (bv Taekwondo, Aikido)

– De balancerende en centrerende  bewegingen van lichaamstherapieën (bv yoga, Feldenkrais)

Ontwikkeld om je hele lichaam te activeren, je conditie en coördinatie te verbeteren, om je te laten ontspannen na inspanning, je bewust te maken van je lichaamshouding , maar vooral om PLEZIER te beleven aan bewegen:  Niets moet, je doet mee op je eigen niveau.

Bij voorkeur dansen we op blote voeten. Zo geef je je voeten de kans om de 7000 zenuwuiteinden en 19 grotere spieren en 33 gewrichtjes te activeren  en te versterken. Om opnieuw contact te maken met de vloer, om je houding en bewegingen te balanceren en te corrigeren.

Alenka heeft in 2014 haar eigen Nia praktijk “Be Moved” opgericht, gedreven door haar eigen positieve ervaringen met deze dansvorm. In haar gewone werk de hele dag achter de computer had ze veel lichamelijke klachten, en door Nia kwamen haar nek en schouders weer helemaal los, en werden haar bekkenklachten minder. Haar lichaam beweegt nu flexibel en soepel. En vooral: Het zelfvertrouwen en energie die het haar gegeven heeft! “Ook al ben ik ondertussen 30 kilo lichter, ik heb nog steeds overgewicht, maar heb ik geen last meer van overgewicht.”

Tijdens het bewegen voel ik dat ik leef.
Nia laat me uitvinden hoe mijn lichaam werkt, voelt en verandert.
Met Nia heb ik iets gevonden, wat ik de rest van mijn leven kan blijven doen.

Lokatie: Babylon, Kwakkenbergweg 150, Berg en Dal
Tijd: 20-22 uur

Vooraf mogelijkheid tot gezamenlijk Indonesisch eten in Huiskamerrestaurant Babylon om 18 uur.
Kosten: Diner EUR 10, bijdrage workshop EUR 7.

Woensdag 20 december vanaf 18 uur: Workshop “Traditionele jaarafsluiting van de Club”

Wat bracht het afgelopen jaar ons persoonlijk? Wat deden we met de club? En… wat gaat het nieuwe jaar ons brengen? Nieuws over de plannen voor 2018. En een interactief spel.

Vooraf lekker en gezellig eten bij een bijzonder restaurant dat weet te toveren met regionale, biologische en vegetarische/vegan ingrediënten… Tati in Nijmegen-Oost. Je kan hier al heerlijk eten vanaf €10,95. Aansluitend de interactieve avond onder het genot van een drankje.

Meld je aan uiterlijk maandag 18 december ivm reservering van het restaurant.
Je kan er ook voor kiezen om later aan te schuiven (vanaf 20 uur) voor de avond alleen.

Lokatie: Tati – www.tati-nijmegen.nl
Tijd: vanaf 18 uur
Kosten: Geen clubbijdrage, alleen eten en drinken op eigen kosten

Woensdag 22 november van 20-22 uur: Workshop “De Wylerbergkring en kristalheldere communicatie”

Huis Wylerberg is een Rijksmonument in Beek Ubbergen (Rijksstraatweg 178) waar nog weinig mensen bekend mee zijn. Architect Otto Bartning liet deze monumentale villa in de vorm van een bergkristal ontstaan. De eigenaresse en bouwvrouw Marie Schuster financierde het project. Huis Wylerberg is niet vrij toegankelijk, maar voor deze gelegenheid opent het haar deuren voor ons. Op 22 november krijgen we de kans om er een kijkje te gaan nemen en meer te weten te komen over deze bijzondere locatie. Breng ook een zaklamp mee zodat we er ook buiten eromheen kunnen wandelen.

We introduceren de Wylerbergkring (www.wylerbergkring.eu, die als doel heeft Huis Wylerberg als inspiratiebron te laten voortleven. Lidwine Janssens leidt ons graag rond.

In de bergkristalvisie van Bartning, herkende Lidwine Janssens haar in de loop der jaren uitgekristalliseerde Ludiek Piramide (www.ludiek-pedagogiek.eu). Ze zal deze via korte oefeningen introduceren en we nemen een voorproefje op Kristalzuivere Taal ofwel Geweldloze Communicatie via het speelveld. We interrumperen het verbale met een speelse oefening in non verbale communicatie als aanvulling op de verbale stappen van het speelveld Geweldloze Communicatie.

Voor wie zich na afloop verder wil verdiepen: Er zijn diverse (weekend-)cursussen en oefengroepen Kristalzuivere Taal ofwel Geweldloze Communicatie beschikbaar, in het verlengde van zowel de Bergkristal in Beek als haar Ludiek Pedagogiek.

We hopen velen te verwelkomen op deze weer bijzondere avond.

Deze begint om 20 uur, en duurt tot 22 uur. Toegang is EUR 7, incl. koffie of thee, waarin tevens een bijdrage zit om de Wylerbergkring te ondersteunen.

Vooraf om 18 uur is er de gelegenheid tot een hapje eten in het Huiskamerrestaurant Babylon (EUR 10 pp), vooraf opgeven is verplicht.

Meld je aan voor de avond en/of eten per email aan contact@imaginationclub.nl of via de pagina ‘Contact’ op deze website.

DINSDAG 24 OKTOBER 20-22 UUR: Bezoek aan ‘WOONWERKGROEP BABYLON’ door Edith Mol.

Samen Wonen – Samen Werken – Samen Delen – Samen Zijn. Dit zijn de kernwaarden van Babylon.

Het ontstaan van Babylon

Het idee om een woon- en werkgemeenschap op te richten komt van een groep vrouwen die de voorzieningen voor de bewoners van de Vijverhof drastisch achteruit zagen gaan. Zij smeedden een plan: Door een woon- en werkgemeenschap op te richten zouden deze voorzieningen in stand gehouden kunnen worden, en zelfs nieuw leven ingeblazen worden. Het streven was een levendige (participatie-) woonwijk te creëren. Zo ontstond de Vereniging Babylon.

Doelstelling

Doel van de woon- en werkgemeenschap is dat mensen op een duurzame manier met elkaar samenwerken en samenleven. Dat mensen hier, in verbinding met elkaar, hun capaciteiten en talenten tot volle bloei laten komen. Hun passies staan centraal. Dit kan het werk zijn dat zij (nog) doen, maar het kan ook iets compleet anders zijn. Uitgangspunten zijn duurzaamheid, delen met elkaar en zorgen voor elkaar, bewustzijnsverruiming, biologisch/ecologisch, energiezuinig en zelfvoorzienend zijn.  Ruimte scheppen om wonen, werken en maatschappelijke voorzieningen te combineren met een zorgcomponent.

Huiskamerrestaurant Babylon, basisschool Ik Ben Bewust Onderwijs (IBBO) en de voedselcoöperatie VOKO Berg en Dal zijn de eerste tastbare succesvolle stappen. In het huiskamerrestaurant worden naast maaltijden ook lezingen verzorgd met vernieuwende ideeën over de transitie maatschappij. Daarnaast worden met regelmaat muziek- en theatervoorstellingen geprogrammeerd. In de toekomst is een volgend plan het creëren van 60 sociale huurwoningen voor de woongemeenschap met diverse woningtypen.

Edith Mol is een van die moedige vrouwen met visie die Babylon hebben opgericht. Zij zal ons op deze avond meer vertellen over de woon-werkgemeenschap, ons rondleiden, en we zullen zelf in het Huiskamerrestaurant dineren. Natuurlijk is er tijd voor een drankje na afloop.

Aanvang: 18 uur, afloop: 20:30 uur

Kosten: EUR 12,50 inclusief diner, excl. drankjes

De Vijverhof
Kwakkenbergweg 150
6571 GA Berg en Dal

Meld je aan als reply op deze mail. Reserveren is verplicht ivm de maaltijd.

WOENSDAG 20 SEPTEMBER 20-22 UUR: Workshop ‘EERSTE HULP MET HOMEOPATHIE’ DOOR CORRY ELFERINK.

We maken allemaal wel eens ongelukjes of ziektes mee, rondom huis, werk of op reis.  Bij acute klachten kunnen we veel zelf doen om de genezing te bewerkstelligen. Corry Elferink neemt je op deze avond mee op een reis langs diverse ziekten die te genezen zijn vanuit het homeopathische principe ‘Similia Similius Curentur’: Het gelijke met het gelijkende genezen.
Behandeld worden o.a. steken en beten, brandwonden, voedselvergiftiging en reisziekte.

Corry heeft een praktijk in de klassiek homeopathie in het Augustinusklooster in Nijmegen. Veel ervaring met uiteenlopende problematiek heeft ze opgedaan tijdens een trainingsprogramma aan de Homeopathische Universiteit in Jaipur en de daaraan verbonden kliniek, maar ook als coördinator en behandelaar voor Homeopathie voor Vluchtelingen.

Corry vertelt je graag en met veel enthousiasme meer over de achtergrond en werking van klassieke homeopathie. Uiteraard blijft het niet alleen bij de theorie, maar zal ze dit ook illustreren met diverse voorbeelden uit de praktijk.


Meer info:  http://www.esprithomeopathie.nl/.

Wil je hierbij zijn? Meld je dan graag vooraf aan via de pagina Contact, of per email aan: contact@imaginationclub.nl. Bijdrage €7 pp.

De lokatie is Cafe Trianon aan de Berg en Dalseweg 33. Vanaf 18 uur is er ook gelegenheid tot een hapje eten, en na afloop kan hier nagepraat worden onder het genot van een drankje.

DINSDAG 20 JUNI 20-22 uur: IVN BOSWANDELING “ECOLOGISCHE VOETAFDRUK“ DOOR IVN GIDS TITIA MEERMAN

Bij uitzondering ontmoeten we elkaar een keer op dinsdagavond, dit keer voor een midzomernacht wandeling door de bossen tussen Beek en Berg en Dal. Met ons mee loopt een gids van de IVN, het Instituut Voor Natuureducatie En Duurzaamheid. Het IVN is een Nederlandse organisatie die zich richt op natuureducatie en natuurbeleving. Eén van hun gidsen is Titia Meerman, die ons met haar kennis en enthousiasme deelgenoot wil maken van al het bijzonders wat de natuur in dit stuk bos voor ons verbergt.

De wandeling zal starten om 20 uur vanaf Hotel-Restaurant ’t Spijker, Rijksstraatweg 191 in Beek. Hier komen we ook weer terug aan het eind van de wandeling. Trek goede schoenen aan, en wat warms voor later op de avond.

Laat je verrassen, en kom genieten van deze lange avond, waarop het tot zeker half 11 nog licht zal zijn. Fietsend erheen? Wij vertrekken om half 6 vanaf de Kazerne voor de 4,8 km (20 min) naar ’t Spijker om daar eerst te eten (dagmenu 27,50). Na afloop is er tijd voor een drankje bij ’t Spijker.

Meld je aan op de pagina Contact tot uiterlijk zondag 18 juni, Introducees zijn welkom.

Kosten per persoon: 7 euro.

WOENSDAG 24 MEI vanaf 18 uur: SLOW FOOD KOOKWORKSHOP MET DINER

Een leerzaam en gezellig programma vol heerlijk eten en drinken, op een sfeervolle locatie. In de Romeinse Herberg zijn we te gast bij Simon Mimon, herbergier in hart en nieren, die ons in zal wijden in de geheimen van de eerlijke, traditionele keuken uit oude tijden en verre oorden.

Oosterse gastvrijheid en het vermogen om mensen te verbinden: die eigenschappen typeren Simon Mimon, de gastheer van de Romeinse Herberg. Deze Bourgondiër uit Galilea is al sinds 1990 het vertrouwde gezicht van de Herberg. Simon is een echte verhalenverteller, hij weet veel over de Romeinse geschiedenis en gerechten. Van huis uit heeft hij de Joodse en Arabische keuken meegekregen. Hij maakt graag tijd voor een praatje onder het genot van een heerlijk hapje en drankje.

Inline image 2

Voedsel en de bereiding van eten is van alle tijden, en door de eeuwen is hierover veel kennis verzameld en gedeeld. Voor de aanhangers van de Slow Food Movement is het een doorn in het oog dat vandaag de dag zo min mogelijk tijd besteed wordt aan de bereiding van het eten, en dat het respect voor wat de natuur ons te bieden heeft soms ver te zoeken is. De beweging is in 1989 opgericht door de Italiaan Carlo Petrini  op een congres in Parijs, en heeft ondertussen meer dan 100.000 leden in 150 landen. Het internationale symbool van Slow Food is de slak.
Inline image 1

En onthoud dat een belangrijk kenmerk van Slow Food, naast de goede ingrediënten, ook goed gezelschap is! Dus mis dit niet, en geniet van het goede leven.

Vanaf 18 uur zijn we welkom voor aperitief, bij mooi weer op het terras, waarna we zelf aan de bak moeten! We leren diverse tapas maken, een uitgebreid hoofdgerecht met vis, kip en tuinbonen (ook keuze voor vegetariers) en misschien zelfs een toetje! Iedereen kan meedoen, en de recepten mag je na afloop mee naar huis nemen.

De kosten voor deze avond zijn €15 pp, inclusief Romeinse wijn. Er zal ook bijzondere Israëlische wijn te ontdekken zijn… alle drankjes zijn apart af te rekenen.

Graag zo spoedig mogelijk aanmelden (als je dat nog niet gedaan had) via de pagina Contact of per e-mail aan contact@imaginationclub.nl, liefst per omgaande maar uiterlijk maandag 22 mei. Je mag natuurlijk ook een introducé meenemen. De kookavond zal duren tot ca. half 10, met mogelijkheid tot gezellig naborrelen.

We hopen jullie volgende week te mogen verwelkomen voor weer een bijzondere avond van de Club!

WOENSDAG 19 APRIL 20-22 uur: WORKSHOP “BEELDEND AAN DE SLAG“ DOOR KYRA HOOGZAAD

Workshop intuïtief schilderen

Op deze avond zijn we welkom op  het atelier van Kyra. We gaan onder haar leiding creatief aan de slag, en gaan kijken wat voor puur persoonlijke creaties we uit onszelf kunnen halen!

De avond zal beginnen met een korte (bewegings-) meditatie, om echt even te landen in onszelf, en  contact te maken met ons diepere onderbuikgevoel. Even los van de continue druk van ons wervelende leven en de dynamiek van de huidige maatschappij.

Na de gronding ga je via geleide fantasie beeldend aan de slag met kwasten en verf. Voel hoe het is achter een schildersezel. Laat je verrassen!

Op deze avond zul je in contact komen met je intuïtie, en hieraan uiting kunnen geven  door beelden die je haast als vanzelf vanuit jezelf creëert. Je zult merken hoe krachtig en ontspannen je hierna naar huis kunt gaan, met je eigen unieke persoonlijke creatie.

​Deze avond zijn we te gast bij Kyra, in haar sfeervolle atelier. Kyra is met haar achtergrond als creatief therapeute veelzijdig en geïnspireerd. Ze houdt van beeldende kunst en creativiteit, maar ook van lichaamswerk als dans (tango) massage. “De mens in beweging brengen naar zijn of haar bewustzijn, daar ga ik voor. Vandaar dat ik als bedrijfsnaam ‘Kyrah Human Move’ heb gekozen. Ik ben nieuwsgierig naar de eigenheid & authenticiteit van de mens en hoe ik haar via beweging naar bewustzijn mag uitnodigen.” In haar manier van werken gaat het voor haar altijd om dat wat in de verbinding tussen mensen ontstaat: meestal is dat verrassend en verwonderend.

Vooraf om 18 uur is er de mogelijkheid tot gezamenlijk eten in Café Trianon aan de Berg en Dalseweg 33, vanwaar het vijf minuten lopen is naar de Van Nispenstraat 178 (in de steeg naast huisnr. 180, na 25 meter aan de linkerkant). Na afloop kan je nog naborrelen in Café Trianon en met elkaar en met Kyra nagenieten.

Deelname aan deze avond is EUR 10,- inclusief materiaal, ter plaatse te voldoen. Max. aantal deelnemers is 10.

Interesse? Meld je aan op de pagina ‘Contact‘ of per e-mail aan contact@imaginationclub.nl, liefst per omgaande of uiterlijk maandag 17 april.

Woensdag 22 maart: Workshop “Effectiever communiceren” door Jos van de Pas

Op deze avond gaan we ons verdiepen in de verschillende persoonlijkheidstypes, en hoe die van invloed zijn op je communicatie. Wellicht herken je iets uit onderstaande situaties:

=> Je hebt weinig tijd, maar je gesprekspartner wil eerst uitgebreid zijn eigen verhaal vertellen.

=> Je hebt het gevoel dat je de ander niet echt bereikt of op een ander niveau zit.

=> Je wordt opgedragen iets te doen, maar voelt je daarbij niet echt gezien.

Hoe kun je de ander beter bereiken? Hoe kan een ander jou het best benaderen? Daar gaat het om in deze workshop.

We doen dat aan de hand van 4 persoonlijkheidstypes, gebaseerd op de theorie van Carl Gustav Jung. Deze types ontstaan door persoonlijkheden in te delen naar enerzijds ‘introvert – extravert’ en anderzijds ‘gevoelsmens – denker’. Zo krijg je de vier hoofdtypes:

– rood: de leider

– geel: de inspirator

– blauw: het gestructureerde type

– groen: de verbinder

Op een laagdrempelige manier verkennen we de vier persoonlijkheidstypes. Daarbij ontdek je wellicht welk(e) type(s) jij voornamelijk in je draagt en hoe jij je laat zien aan de buitenwereld; bijv. op werk, in vriendschappen/relaties, of thuis.

Vervolgens is er gelegenheid met eigen situaties uit het dagelijks leven te komen, waar je tegenaan loopt in communicatie met anderen. Op een interactieve en ontspannen manier proberen we erachter te komen wat er gebeurt en hoe je het eventueel anders zou kunnen doen.

De workshop wordt begeleid door Jos van de Pas. Jos heeft cursussen gevolgd op het gebied van improvisatietoneel en clownerie en een opleiding tot transformatietherapeut doorlopen. Bij dit laatste heeft hij kennis gemaakt met het gedachtegoed van Jung. Jos vindt het leuk zijn opgedane kennis te ‘vertalen’ naar de praktijk van het dagelijkse leven en dit te delen met anderen

Interesse? Meld je aan op de pagina ‘Contact‘ of per e-mail aan contact@imaginationclub.nl.

De avond vindt plaats van 20-22 uur in Cafe Trianon, Berg en Dalseweg 33. Hier is vooraf vanaf 18 uur ook de gelegenheid om samen een hapje te eten. Graag uiterlijk ma. 13 maart doorgeven.

Woensdag 22 februari: Workshop “Boven de Lijn” door Ben Dankbaar 

Op deze avond ga je ervaren hoe het is om ‘boven de lijn’ te zijn. Beantwoord voor jezelf de vraag: “Ben ik een bruistabletje… of een zuigtabletje?”.

Inline image 2Inline image 4

Dat is één van de kernvragen die aan de orde komt in de kennismakingsworkshop van Boven de Lijn. Deze succesvolle methodiek, ontwikkeld door Berry Koeleman, biedt concrete handvatten voor een plezieriger en succesvoller leven, zowel op de werkvloer als privé.

Het leven kent hoogte- en dieptepunten. Zelfs de meest positief ingestelde mensen lopen wel eens vast in hun werk, relatie of privéleven. Vaak zonder dat ze het weten zijn ze ‘onder de lijn’ beland. Ze klagen, zijn ongelukkig en voelen zich slachtoffer van de situatie. Hoe je omgaat met negatieve situaties en mensen die je leven nadelig beïnvloeden, bepaal je zelf. De kunst is om in zo’n geval weer ‘boven de lijn’ te komen. Want dan ben je opgewassen tegen minder positieve zaken, voel je je vol energie ben je in flow en gaat het leven je makkelijk af.

Workshop
Het concept is ontwikkeld voor organisaties die zichzelf Boven de Lijn willen brengen, en vanavond zul je ervaren hoe het ook in andere groepen goed werkt.
Tijdens deze 2 durende kennismakingsworkshop worden de basisprincipes uitgelegd en ervaar je middels korte gezamenlijke opdrachten de positieve effecten van een Boven de Lijn training.

Inline image 1

De workshop wordt gegeven door Ben Dankbaar, met assistentie van Joan van Duyn. Ben werkte ruim 30 jaar binnen de reguliere zorgsector als psychiatrisch verpleegkundige en als gezinsbegeleider in hoog complexe problematische situaties. Daarnaast volgde hij tal van oplossingsgericht opleidingen en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.  voor zichzelf en… om anderen te helpen! Sinds vorig jaar werkt Ben als Bewustzijnsmentor in zijn eigen bedrijf Ben Dankbaar | Meester van jeZelf. Met passie coacht en traint hij mensen die bewust het beste uit zichzelf willen halen. “Toen ik najaar 2016 in aanraking kwam met Boven de Lijn zag ik meteen een perfecte aanvulling en mogelijkheid om ook mensen en teams met elkaar te verbinden, met plezier samen te laten werken en succesvol te zijn!”

Boven de Lijn brengt je ‘boven de lijn’. Wees welkom en deel in het plezier op deze avond!

Meld je aan via de pagina ‘Contact‘ of via een e-mail aan contact@imaginationclub.nl.

De avond vindt plaats van 20-22 uur in Cafe Trianon aan de Berg en Dalseweg 33 in Nijmegen.

Vooraf, vanaf 18 uur, is er gelegenheid tot dineren in het eetcafé in de voorzaal. Laat graag even uiterlijk op maandag 20 februari ook weten of je daar gebruik van wilt maken. Na afloop uiteraard doen we daar ook een drankje.

Dinsdag 17 januari: Workshop “Avatar” door Marike Diepeveen

Afgelast.

Woensdag 26 oktober: Workshop “Aura-Soma: De kracht van kleuren” door Brigitte Suetmuller

Brigitte2Wat is het Aura-Soma systeem en hoe werkt het?

Kleuren spreken een universele eigen taal; het is gebleken dat mensen op de hele wereld op dezelfde onbewuste manier op kleuren reageren.

Als je vier kleuren of kleurcombinaties kiest – wat aan het begin van een Aura-Soma consult gebeurt – geef je middels de kleuren zelf aan wie je bent, wat je bezighoudt en waar je gaves liggen. Maar ook je uitdagingen, en wat er ten grondslag ligt aan eventuele klachten. Vervolgens kan je er ook praktisch mee aan de slag.

Brigitte kan de betekenis van je keuzen toelichten. De ontstane inzichten – gecombineerd met het aanbrengen van de gekozen kleur op je huid – zorgt voor de versterking van je eigen krachtbron. Zo ontstaat een opening naar meer zelfbewustzijn en welbevinden.

De Aura-Soma leer is op zichzelf compleet en is ontwikkeld in 1983. Brigitte kan bogen op ruim 33 jaar ervaring! Het systeem sluit naadloos aan bij inzichten en ervaringen uit Boeddhisme, Yoga, Homeopathie, Astrologie, Tarot, I-Tjing, de Maya Kalender en de Kabbala.

Brigitte ziet er naar uit om ons op deze inspirerende ontdekkingstocht mee te nemen. “Het is echt een uitdaging om in zo’n korte tijd de diepte en grenzeloze mogelijkheden van al deze juwelen te leren kennen. Ik werk er nu 20 jaar mee, en zou geen dag willen missen. Ze hebben mij zoveel inzichten gegeven, patronen ontrafeld, trauma’s geheeld en mij geholpen om van mezelf te houden. Ik ben enorm gegroeid door mij hierin te verdiepen. Ik leef ervoor om dit met jou te delen – ik heb van mijn roeping mijn beroep gemaakt… hoe dankbaar kan ik zijn?”

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan naar de workshop en ontdek wat jouw kleuren zijn en wat die je zeggen. Verdere informatie over Aura-Soma vind je op Brigitte’s website: http://lightbow.nl/, op https://aurasoma.nu/, op YouTube onder ‘Brigitte’s Beauty’s’ en op Facebook: KleurenWerkBusinessClass.

Er is weer de mogelijkheid tot gezamenlijk eten in Proeflokaal ‘ Beij Ons’ voorafgaand aan de workshop om 18 uur.. Deze avond vindt plaats in de Ark van Oost, zaal 1.1.

Deelname aan deze avond is EUR 5, ter plaatse te voldoen. Max. aantal deelnemers is 16. Graag vooraf aanmelden uiterlijk ma. 24 oktober via contact@imaginationclub.nl.

 • Donderdag 22 september 2016: Workshop “LEIDEN EN JE LATEN LEIDEN“ door Kyra Hoogzaad

Het nieuwe seizoen gaat weer van start, en wat is zo aan het begin van een clubjaar een mooier thema dan zelf de leiding nemen… en je mee durven laten nemen? Zo haal je het mooiste uit het leven! De focus bij deze workshop is op verbinding, grenzen, uitdaging, vertrouwen, overgave, kracht, leiden, volgen, aanvoelen, beweging, spelen en plezier. Kom uit je hoofd, in je lijf en bij je hart, door bewust met beweging bezig te zijn, in het hier en nu. Voor jezelf, maar ook samen met anderen, en voel wat die connectie teweeg kan brengen.

Deze avond zijn we te gast bij Kyra, in haar sfeervolle ‘Atelier de la fromagerie’, een plek met historie, die ooit als magazijn voor eieren diende. Kyra is met haar achtergrond als creatief therapeute veelzijdig en geïnspireerd. Ze houdt speciaal van dans (tango), massage en beeldende kunst. “De mens in beweging brengen naar zijn of haar bewustzijn, daar ga ik voor. Vandaar dat ik als bedrijfsnaam ‘Kyrah Human Move’ heb gekozen. Ik ben nieuwsgierig naar de eigenheid en authenticiteit van de mens en hoe ik haar via beweging naar bewustzijn mag uitnodigen.” In haar manier van werken gaat het voor haar altijd om dat wat in de verbinding tussen mensen ontstaat: meestal is dat voor beiden verrassend en verwonderend.

Vooraf om 18 uur is er de mogelijkheid tot gezamenlijk eten in Café Trianon aan de Berg en Dalseweg 33, vanwaar het vijf minuten lopen is naar de Van Nispenstraat 178 (in de steeg naast huisnr. 180, na 25 meter aan de linkerkant). Na afloop kan je nog naborrelen in Café Trianon en met elkaar en met Kyra nagenieten.

Deelname aan deze avond is EUR 5, ter plaatse te voldoen. Max. aantal deelnemers is 16. Uiterlijk ma. 19 sept. aanmelden via contact@imaginationclub.nl.

Geen speciaal kledingadvies, maar makkelijk zittende schoenen die geen zwarte strepen geven zijn aan te raden.

Voor meer informatie: http://kyrah.nl.

 • Woensdag 23 maart: Workshop “Shiatsu kennismaking en ervaring” door Lilian de Nijs

Kennismaken met Shiatsu – een ervaringsavond-

Shiatsu is een Japanse massagevorm met als theoretische achtergrond de traditionele Chinese Geneeskunde. In de Chinese Geneeskunde draait alles om qi (chi), de levensenergie die door het gehele lichaam stroomt door de zogenaamde meridianen. Bij Shiatsu (= vingerdruk) wordt druk gegeven op het lichaam om de energie in balans te brengen en het zelf genezend vermogen van het lichaam te stimuleren. De technieken zijn eenvoudig en ze hebben een zeer weldadige diepgaande werking op lichaam en geest. Dit komt doordat ze vol aandacht en vanuit ontspanning worden gegeven.

Deze avond zal Lilian wat meer vertellen over de achtergrond van Shiatsu. Daarna gaan we zelf aan het werk. We starten met oefeningen die het lichaam wakker maken en opwarmen (Do-in). Daarna mogen we zelf in de praktijk ervaren wat Shiatsu is en wat het met je kan doen als ontvanger én als gever. We werken over een dunne laag kleding heen en op een matje op de grond omdat je dan goed vanuit je gevoel de juiste druk kunt geven.

Lilian de NijsDe workshop wordt gegeven door Lilian de Nijs (1966). Zij is Shiatsu therapeut en heeft sinds 2006 een eigen praktijk. Van oorsprong is ze fysiotherapeut. Ongeveer 16 jaar geleden kwam Shiatsu op haar pad en heeft ze de fysiotherapie losgelaten, ondanks het feit dat ze altijd vol overgave gewerkt heeft in onder andere de Nijmeegse ziekenhuizen. Ze is een nieuwe weg ingeslagen omdat ze meteen was gegrepen door de Chinese Geneeskunde en de kracht van de Shiatsu massage.

“Mijn hart heeft altijd bij massage gelegen. Mijn Indische achtergrond heeft daar zeker een rol in gespeeld. Voor mij is het belangrijk om ontspannen in het leven te staan en met een open hart te genieten van de mensen en de wereld om me heen. Oprechte liefdevolle aandacht staat centraal, ook in de massage!

Voor meer informatie: www.shiatsu-denijs.nl

 • Woensdag 18 november: Workshop “Temperament en Element in Relaties” door Corry Elferink


Wat is jouw temperament en hoe ga je om met mensen met een ander temperament?

Corry
Temperament wordt bepaald door de reactie op prikkels. Mensen verschillen van elkaar in hun reacties.
Binnen veel bedrijven is miscommunicatie vaak aan de orde. Collega’s botsen of zitten niet op één lijn, waarom lig je nou vaak in de clinch met die ene collega?
Hoe leer je beter omgaan met de verschillende type mensen. Dit is belangrijk in je omgang met naaste collega’s of klanten maar ook in persoonlijke relaties. Niet alleen bewust worden van wat jou temperament is en hoe mensen daar op kunnen reageren, maar ook het temperament in de ander herkennen en weten hoe je daar het beste mee om kunt gaan.
We gaan de temperamenten bekijken vanuit de 4 elementenleer, vervolgens onderzoeken we welke elementen het meest op ons van toepassing zijn . Daarna oefenen we in het herkennen van het hoofd element in de ander. Het doel is dat je meer inzicht krijgt in jezelf en de ander.

De workshop wordt gegeven door Corry Elferink. Zij heeft een praktijk in klassieke homeopathie en coördineert diverse studiegroepen en nascholingen op homeopathisch gebied. In haar praktijk maakt zij gebruik van haar kennis over de elementen en hoe deze een rol spelen in de uiting van de mens die tegenover haar zit.

Wil je meer weten over Corry of over klassieke homeopathie kijk dan op: http://www.esprithomeopathie.nl/.

 • Vrijdag 16 tot zondag 18 oktober: Imagination Club Exchange Weekend in de Ardennen, internationaal treffen met de Imagination Club Brussel (Engels-talig!) ‘Wellness and Nature II’

Op lokatie in landhuis in Modave, in de Belgische Ardennen – max. 22 personen

 • Woensdag 16 september: Workshop ‘Do-In Yoga’, op lokatie in De Pelmolen in Beek

Do-In betekent: De weg naar binnen. Yoga staat voor: verbinden, het verbinden van lichaam en geest.

Do-In heeft een Taoïstische grondslag (China). Yoga een vedische (India). Do-In Yoga verbindt het beste uit twee werelden.

Het beoefenen van Do-In Yoga bevordert niet alleen je lichamelijke welzijn, maar ook je geestelijke. In het beoefenen van Do-In Yoga staat ons een veelvoud van oefeningen ter beschikking. Je vindt deze ook terug in Oosterse verdedigingssporten zoals Tai Chi, Chi Qong, Aikido e.a. Centraal staat het bewegen vanuit je buik (hara) en de diepe buikademhaling die hierbij hoort.

Deze avond zal plaatsvinden in het sfeervolle landhuis De Pelmolen, Rijksstraatweg 154 A in Beek-Ubbergen, waar yogamateriaal ter beschikking staat van alle deelnemers. Neem comfortabel zittende kleding mee waarin je makkelijk beweegt. Ook een trui en sokken kunnen lekker zijn. We zullen hier ook afsluiten met een gezamenDe Pelmolenlijke thee.

20:00 Ontvangst

20:10 Korte uitleg over wat Do-In Yoga is, wat het voor de docente betekend heeft, en wat het voor anderen kan doen.

20:40 Do-In Yoga in de praktijk ervaren (ca. 45 minuten)

21:30 Afsluiting tijdens thee, met uitwisseling en ruimte voor vragen

De workshop wordt gegeven door Caroline Ligtenberg. Zij komt van oorsprong uit een ondernemersgezin en is bijna haar hele werkzame leven zelf ondernemer geweest. ‘Hard werken dan lukt het allemaal wel’, was haar motto. Tijd voor zichzelf nam ze daarom niet echt. Toen ze in 2010 tegen een burn-out aan zat, heeft ze zich ingeschreven voor de opleiding Do-In Yoga. Die weg bewandelt ze sindsdien. “Ik kwam thuis bij mezelf en leerde waar mijn echte
kracht lag. De kracht binnen in mij waar ik echt op kon vertrouwen en waar vanuit ik alleen toegang heb als ik ontspannen luister naar wat er binnenin mij leeft. Dit is wat ik graag middels mijn lessen meegeef aan mijn cursisten en cliënten, vaak startende ondernemers.”

Caroline Ligtenberg

   • Wil je meer weten over Caroline of Do-In Yoga? Kijk dan op

www.carolineligtenberg.eu

 • 15 april: ‘Leven vanuit Essentie’, workshop voor zelfonderzoek en versterking van je innerlijke kracht, door Ko Bakker

Essenties

Wat is Essentie? Essentie duikt als vanzelf op wanneer we contact maken met onze Ware Aard. Essentie is Echt Aanwezig Zijn. Er zijn velerlei smaken en kwaliteiten in Essentie. Denk aan kwaliteiten als kracht en liefde en vreugde. En het bijzondere is: we hoeven geen moeite te doen om ons sterk of vreugdevol te voelen: het zijn de vanzelfsprekende vruchten van ons natuurlijk Zijn.
Leven vanuit Essentie is onderdeel van een pad, dat ontwikkeld is door Faisal Muqaddam, en dat een synthese is van moderne psychologie en oude kennis uit Soefisme, Christendom en Boeddhisme. Dit pad rond Essentie is een combinatie van meditatie en open zelfonderzoek. In dit open zelfonderzoek verken je van moment tot moment je ervaringen, zodat je je aanwezigheid vergroot. En dit werkt door in je dagelijks leven.
Met veel plezier neemt Ko Bakker je mee op deze avond rond Leven vanuit Essentie. Op deze avond kan je een smaak te pakken krijgen van dit pad. Je kan de natuurlijkheid van Essentie ervaren. Je maakt contact met open zelfonderzoek. En je kan je vragen stellen. Deze methode en zienswijze is onderdeel van de diamant benadering. Als je meer wilt lezen over dit pad, zie ww.diamondlogos.nl. Als je meer wilt proeven van dit pad, kan je een dag volgen over ‘De kunst van Inquiry’ (10 april in Nijmegen) of deelnemen aan een cursus ‘Dimensies van Liefde’ (start 24 april in Nijmegen). Voor meer informatie: Ko Bakker, ko_bakker@hetnet.nl of 06-30254344.
Ko
Ko Bakker is psycholoog en trainer. Hij is coordinator van Diamond Logos Nederland. Hij heeft sinds 1982 een praktijk als lichaamsgericht psychotherapeut en heeft veel ervaring in diepgaande veranderingsprocessen van individuen, relaties en groepen. Ko inspireert mensen om in hun kracht te komen. Hij is ontwapenend en expressief, onorthodox en scherp. Hij luistert achter de woorden en stimuleert mensen hun eigenheid uit te drukken. Ko: ‘Belangrijke thema’s voor mij zijn persoonlijke kracht, communicatie en vitaliteit’.

De workshop vindt plaats van 20-22 uur in De Ark van Oost, Cypresstraat 154, zaal 1.1. (1e verdieping). Vanaf half 8 kan je koffie/thee halen in de kantine. Ook na afloop drinken we hier nog wat na – voor de liefhebbers. Meld je vooraf aan: contact@imaginationclub.nl, ook als je vooraf mee wilt eten in Proeflokaal Beij Ons.

  • 25 maart: ‘NLP en de Matrixmethode’, door Annette Diekamp

images
De Matrixmethode is gebaseerd op NLP, Neuro Linguïstisch Programmeren. NLP probeert duidelijk te maken hoe je gedachten werken en hoe daardoor het leven kan worden beïnvloed, zowel positief als negatief. Iedereen heeft wel eens ervaren hoe negatieve gedachten het dagelijkse leven kunnen bepalen.

Bij de Matrixmethode worden negatieve beelden, belemmerende gedachten, psychosomatische klachten en wel of niet te plaatsen emoties die wij in ons geheugen of ons lichaam hebben opgeslagen, gebruikt om verbeteringen of veranderingen te bewerkstellingen.

Een voorbeeld is ‘de brok in de keel’ of ‘een knoop in de maag’. Wij laten zien hoe de brok of de knoop kunnen worden verwijderd, waardoor je weer beter kunt ademen en meer ontspannen van het leven kunt genieten.

Ook kan je angsten, onzekerheden, blokkades en concentratieproblemen laten verdwijnen en omzetten in iets positiefs. De eenmaal aangeleerde techniek kan op diverse problemen worden toegepast.

foto_annette
De workshop wordt gegeven door Annette Diekamp. Zij heeft een praktijk voor kindertherapie en ouderbegeleiding. In haar praktijk werkt ze veel met NLP en met de oplossingsgerichte methode. Haar NLP opleiding heeft ze bij het IEP in Nijmegen gevolgd.

De avond vindt plaats van 20-22 uur in De Ark van Oost, zaal 1.1. Vooraf is er de gelegenheid om samen te eten in Proeflokaal Beij Ons in Nijmegen-Oost. Aanmelden kan per email: contact@imaginationclub.nl.

 • donderdag 19 februari: Workshop ‘Een beeld zegt meer dan 1000 woorden’, je eigen creativiteit als bron van inspiratie’, door Gerda Fransman

Een beeld zegt meer
Met woorden werk je via je hoofd, je kunt hier sturing geven aan je gedachten. Deze gedachten worden vaak gefilterd, er zit een controleur op die je gedachten mooier, omfloerster en wolliger kunnen maken.
Beelden werken vaak veel directer en intuitiever en staan vaak meer in contact met je onderbewuste.
We kunnen hiervan gebruik maken om te kijken wat de beelden die jou aanspreken je te zeggen hebben.
Wat houdt je bezig en waar droom jij van? Wat zijn je aspiraties waar vandaan je je doelen wilt realiseren?
We gaan deze avond met eenvoudige creatieve technieken aan de slag. Je hoeft niet te kunnen schilderen.
Laat je gewoonweg verrassen door wat er onder je handen ontstaat. En wie weet geeft het je een nieuwe impuls naar een toekomstig “project”. Maar in ieder geval, en minstens zo belangrijk: de lol van het creëren!

Gerda Fransman heet je welkom op de nieuwe “hotspot” van Nijmegen, de HONIG fabriek, in haar werkruimte op de Smeltkroes. Vooraf is er de gelegenheid om te eten in eetcafe Stoom op het Honig terrein om 18 uur (hoofdgerechten vanaf €12,50). Vanaf half acht zijn we welkom voor koffie in Gerda’s werkruimte. Let op: Graag een leuke foto (of kopie) van jezelf meebrengen!

Graag vooraf aanmelden per email aan contact@imaginationclub.nl, ook als je vooraf mee wilt eten!

 • 21 januari: Workshop ‘De Roos van Leary’, spelenderwijs communicatiemodellen leren doorzien

Een wat andere avond dan andere: We gaan Het Grote Beinvloedingsspel spelen met opdrachten die je in kleine teams uitvoert. Leer jezelf kennen en oefen met verschillende manieren van je uiten en reageren. Welke rol neem jij normaal in? Welke rol kies jij als het gedrag van een ander je niet past? Hoe zou je ook kunnen reageren? Wat levert het gewenste resultaat op?

Leary heeft in 1957 een model ontworpen waarmee relaties tussen mensen in kaart gebracht kunnen worden, de zogenaamde “Roos van Leary”. Dit model laat zien hoe beïnvloeden werkt. …. Want jij bent tenslotte een actieve deelnemer in het communicatiespel van het leven, niet een willoos slachtoffer. We zullen eerst ingaan op de theorie van dit model, om met goede achtergrondkennis van start te gaan. Daarna gaan we zelf aan de slag met situaties uit de praktijk.

roos-van-leary-invloedstijlen

Een creatieve, gezellige spelletjesavond waarin alleen maar winnaars zijn!

De avond zal begeleid worden door Irene Ploeg, vanuit haar eigen interesse in menselijke verhoudingen, communicatie en positiviteit. Het materiaal is ontwikkeld door Thema Uitgeverij van Schouten & Nelissen, professioneel trainingsbureau voor het bedrijfsleven en diverse organisaties.

Meld je aan op de pagina ‘Contact’  of per email aan contact@imaginationclub.nl.

 • 17 december: Eindejaars thema avond op lokatie: Oortjeshekken in de OoijpolderOortjeshekkenOok dit jaar gaan we weer op ‘eindejaarsretraite’: We gaan smullen van een heerlijke dagschotel (vis of vegetarisch) aan de Aanschuiftafel bij Huiskamercafe Oortjeshekken. De ideale gelegenheid tot nieuwe ontmoetingen en goede gesprekken!Na afloop borrelen we na in de lederen fauteuils en zullen we op een speelse manier terugblikken op ieder’s afgelopen jaar, en intenties uitspreken voor de komende 12 maanden. Een sfeervolle en inspirerende avond om het jaar mee af te sluiten!Aan deze avond zijn verder geen kosten verbonden, anders dan de maaltijd (€10) en drankjes. Meerijden vanuit Nijmegen naar is in overleg mogelijk.Meld je aan op de pagina ‘Contact’  of per email aan contact@imaginationclub.nl.
  • 19 november: Workshop Munay Ki: Enegietransmissie van de healer & Vuurceremonie, lokatie De Ark van Oost, zaal 1.1


   De Munay-Ki-inwijdingen zijn ons geschonken door de sjamanen van de Q’eros indianen uit het Andesgebied van Peru. Munay Ki is de weg van het hart, en een van paden naar verlichting en wereldvrede. Deze wijdingen, ook wel energietransmissies genoemd – veranderen de kijk op jezelf, de ander en het grotere geheel om je heen. Door een verschuiving van perceptie leer je veranderingen te laten plaatsvinden via je hart. Daardoor kom je volledig in jouw kracht te staan. Munay Ki is de ‘wil en de kracht van het hart ineen’. In het Quecha betekent het daarnaast ook: ‘Ik hou van jou’, of ‘Wees degene die jij in wezen bent’.

   Munay Ki bestaat uit een serie van 9 energietransmissies. Deze kennis en wijdingen hebben Qéros Indianen 500 jaar generatie op generatie hoog in de Andes bewaard, voor deze Nieuwe Tijd  en overdracht naar ’t Westen sinds de jaren negentig.

   Wat kun je verwachten op deze avond?
   – Uitleg over de spirituele basisprincipes van Munay Ki
   – Hemel- en Aarde Energie zelf ervaren
   – Ontvang de eerste van de negen energietransmissies in de Munay Ki traditie. Dat is Hampe Rite, de Rituele Wijding van de Healer en activeert jouw vermogen tot heling van jezelf en van anderen. Het doet een diepe, zachte onderstroom van liefde en begrip ontwaken. Het is een zegening en een bekrachtiging die van meester op leerling wordt doorgegeven. Als leerling wordt je opgenomen in de cirkel van genezers en het geeft je een verbinding met de sjamanen die deze inwijding in het verleden ook hebben ontvangen.

   Na de energietransmissie gaan wij naar het Vuur altaar, om deze initiatie ceremonieel te bekrachtigen met het transformerende element vuur. De vuurceremonie, is de kernceremonie van Munay Ki. Elke energietransmissie is een energetisch zaadje dat in jouw systeem wordt geplant. Daarna breng je jouw zaad tot bloei met de kracht van het het vuur en het licht. Je leert hoe je erna er zelf mee aan de slag kan.

   Lees hier reacties van deelnemers die deze Wijding eerder ontvingen, zie de derde testimonial. Na afloop krijg je een infomatiemap mee met hoe je zelf de vuurceremonie thuis kan uitvoeren, een heilige werkruimte neerzet en jouw persoonlijke heilige zielsruimte opent, en achtergrondinformatie over Munay Ki.

   Sanna portet 2 geizht lief frontaal lineke berg 2014

   Met veel plezier neemt Sanna Jansen je mee op deze heerlijke avond. Er is veel ruimte om energie zelf te ervaren, speelsheid, liefde en delen van je ervaringen als je dat wilt. Kun je deze avond niet, of wil je iemand tippen? Dan kun je Sanna via haar website contacten om uitgenodigd te worden als ze weer een Munay Ki intro avond verzorgt in haar thuishaven in de Kaapse Bossen van Doorn.
   Wil je graag meer weten over mij, Lees meer over haar achtergrond hier.

   In l’akech! (Maya groet: “ik ben een andere jij”)

   Inloop: vanaf 19.30 uur. Start: 20.00 uur, einde 22.30 uur.
   Minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers. Vaste entreeprijs van €7 pp.

   Voor wie wil is er uiteraard ook weer de mogelijkheid om vooraf een hapje te gaan eten in proeflokaal Beij Ons.

   Meld je aan per email via contact@imaginationclub.nl of via de website op de pagina ‘Contact’.

  • 17-19 oktober: Weekend in de Ardennen met als thema “Wellness & Nature”, in samenwerking met de Imagination Club Brussel, met diverse workshops door verschillende docenten, lokatie Lierneux (Vielsalm).
   Het aantal plaatsen is beperkt (max. 18 personen vanuit Nederland en Brussel), dus meld je snel aan. De kosten zijn €79 pp, incl. twee overnachtingen met ontbijt, twee lunches en twee diners.De workshops (alles Engelstalig): Meditation and mindfulness by the sounds of nature, Walking & Writing, Head massage, Qi Gong and Stress management & Relaxation techniques.
  • 18 september: Workshop “Tai Chi” door Krijn van der Velden van De Vlastuin in Lent, lokatie Lent
   Krijn van der Velden van De Vlastuin in Lent nodigt ons uit in haar praktijk om meer te weten te komen over de achtergronden van Tai Chi (ook wel Taiji Quan), en natuurlijk om ook zelf aan de slag te gaan.Hierbij alvast een korte introductie:De taiji filosofieHet belangrijkste principe wordt de taiji filosofie genoemd en dit betreft het vinden van de ruimte tussen de tegenstellingen. Zacht en hard zijn van die ogenschijnlijke tegenstellingen. De gevorderde taijika kent het gebied tussen hard (Yang) en zacht (Yin) in en is in staat de beide elementen goed gebalanceerd te hanteren. Dit principe is niet alleen op het fysieke, maar ook op het mentale vlak van onschatbare waarde en bepalend voor een goede wisselwerking tussen lichaam en geest.Qi laten stromenBewegen vanuit de dantian. In de taiji visie worden levende wezens aangedreven door qi (chi). Het begrip benoemt het ontastbare; het kunnen psycho/mentale elementen betreffen, zoals levenslust en gerichte aandacht, maar ook meer fysieke zoals de ademhaling en de kracht waarmee bloed en andere vloeistoffen door het lichaam stromen en afvalstoffen elimineren.Spontaan bewegen

   Binnen het door ons beoefende systeem, dat ontwikkeld werd door dr. Shen Hongxun en zijn dochter Shen Jin kennen we “spontaan bewegen”. Dit betreft een oefenmethode ter verbetering van de gezondheid, doordat blokkades opgeruimd worden en de lichaam (vloei)stoffen vrij doorstromen.

   Het openen van de gewrichten

   Veel gezondheidsklachten komen voort uit een ongezonde houding. Een ingeklonken ruggengraat kan de oorzaak van ziekte vormen. De tussenwervelschijven raken vernauwd en de doorstroming naar de organen toe wordt belemmerd, met alle gevolgen van dien.

   Gelijktijdig

   Een ander principe is: als iets beweegt, dan beweegt alles. Oftewel; elke verandering in de lichaamspositie vereist een aanpassing elders in het lichaam, teneinde een optimale houding te bewaren.”

   Natuurlijk gaan we weer voorafgaand aan de avond wat eten in Beij Ons vanaf 18 uur. De workshop is in Lent (laat weten of je een lift wilt) en begint om 20 uur.

   Er is plaats voor max. 15 personen. Dus meld je vooraf aan per email of via de website op de pagina ‘Contact’.

   • 11 juni: Workshop “Wandelen en Schrijven” door Kathrin Sprenger, lokatie Hotel Erica Berg & Dal De natuur inspireert, de natuur creërt. Laat je inspireren en laat je creativiteit vloeien. Vandaag neemt  kinderboekenschrijfster Kathrin Sprenger jullie mee op een wandeling met schrijfpauzes. Daarvoor heeft ze het Leemkuilbos (tussen Heilig Landstichting en Berg en Dal) uitgekozen. Daar laten we ons inspireren door de natuur en door elkaar. Wat neem je waar? Wat zie je? Wat ruik je? Wat voel je? Wat doet het met je? Aan de hand van eenvoudige oefeningen gaan we spelenderwijs het medium “woorden en taal” onderzoeken. Ondertussen genieten we van de prachtige natuur en hopelijk de warme zon.We starten de schrijf-wandel-workshop bij Hotel Erica aan de Molenbosweg in Berg en Dal. Daar kun je van tevoren genieten van een lekkere maaltijd. Er is een actieaanbieding van €18,50 voor een 2-gangen-menu. Na afloop is het mogelijk om daar in de bar nog onder het genot van een drankje na te praten.Kathrin SprengerKathrin Sprenger is een succesvol schrijfster van creatieve kinderboeken in het Duits, haar moedertaal. Een andere passie van haar is wandelen en hardlopen. Zo heeft ze de Vierdaagse en diverse trajecten van de bedevaartroute Santiago de Compostella gelopen en al meerdere halve marathons op haar naam staan. Als buitenmens in hart en nieren wil ze ons de combinatie van haar twee passies zelf laten ervaren. In het dagelijks leven is Kathrin werkzaam als homeopaat en ondersteuningsplanverantwoordelijke bij een antroposofische instelling voor verstandelijk gehandicapte volwassenen.Aanmelden graag op de pagina ‘Contact’, via e-mail of via Facebook.com/Imaginationclubnl.
   • 14 mei: Workshop “Uit het hoofd” door Jos van de Pas, lokatie De Ark van Oost, zaal 0.1, Cipresstraat 154

    Het huidige westerse denken is voor een groot deel voortgekomen uit de Renaissance-periode en heeft ons daarna veel welvaart gebracht. Toch beslaat het bewuste denkvermogen slechts een klein deel van onze totale hersencapaciteit.

    In het algemeen zijn we grootgebracht met het rationele denken en zijn we gewend te denken in concepten en patronen. Deze manier van denken zetelt met name in de linkerhersenhelft. In deze workshop willen we proberen daar uit te breken, door juist het andere hersendeel te stimuleren. Dat zal gebeuren via eenvoudige teken-oefeningen, waarbij het erom gaat vormen en concepten los te laten. Laat je verrassen…!

    Deelnemers worden verzocht om zelf een tekenpotlood en gum mee te brengen. Voor het overige materiaal wordt gezorgd.

    Jos

    De workshop wordt gegeven door Jos van de Pas. Volgens zijn eigen zeggen ‘een rationalist van het eerste uur’, maar dankzij diverse workshops en cursussen meer in contact gekomen met de onbewuste, intuïtieve kant van het brein.

    Aanmelden graag op de pagina ‘Contact’, via e-mail of via Facebook.com/Imaginationclubnl.

   • 16 april: Workshop “Familieopstellingen” door Dirkje den Besten, lokatie OBGDicky den Besten De workshop wordt gegeven door Dicky den Besten, klassiek homeopaat en trainer Familieopstellingen. Door haar vele jaren ervaring en de vaak opmerkelijke resultaten daarbij is ze enorm enthousiast om hierover te komen vertellen en het ons te laten ervaren.
    Soms kun je het gevoel hebben dat je niet je eigen leven leeft. Datgene wat je wenst voor jezelf wil maar niet lukken. Je draagt een last bij je die eigenlijk niet van jou is. Of je moet altijd mee huilen met het verhaal van iemand anders. Dit zijn enkele voorbeelden van een verstrikking in het familiesysteem.Wij maken allemaal deel uit van een familiesysteem. Wanneer er in dit systeem mensen of gebeurtenissen buitengesloten worden, gaat dit in een volgende generatie naar boven komen Er kunnen dan problemen ontstaan in je persoonlijk leven.Na een korte uitleg over de achtergrond van opstellingen en de grondlegger, Bert Hellinger, neemt Dicky je mee in de ervaring. Door middel van oefeningen kun je ervaren wat de ruimte en plaats van de ander is, hoe het voelt wanneer je op de plaats van iemand anders staat en bovenal hoe het is wanneer je je eigen plaats inneemt.Hierna is er gelegenheid voor een familieopstelling. Wanneer er iemand is die een thema in wil brengen kunnen er uit de groep representanten gekozen worden voor de verschillende onderdelen en personen die te maken hebben met het thema. Deze representanten worden opgesteld in de ruimte (“in het veld”) en gaan van binnen intuïtief aanvoelen wat er op dat moment binnen dit systeem aan gedrag en gevoelens aanwezig is. Doordat Dicky, als begeleider, kleine verschuivingen aanbrengt kan er binnen de persoon en het systeem verheldering en heling plaats vinden.
   • 19 maart: Workshop “Spring Shake” door De Lachpauze, lokatie Molukkenstraat 7

   19 maart is het officieel de laatste dag van de winter… de lente komt er weer aan! Hoe vieren mensen over de hele wereld het begin van de lente? Hierover schotelen we je eerst een stukje leerzame materie voor. Daarna verwelkomen we de lente met de Spring Shake van De Lachpauze! Waarom een Spring Shake? Omdat het fijn voelt om je lichaam los te maken en te ontspannen. Omdat de muziek zo lekker is. En omdat het daarom zomaar een feestje kan worden!

   portret Tom WingensShake it! Je ‘schudt’ en beweegt je lichaam zoals jij het fijn vindt. Daarna ben je een aantal minuten stil. Tom Wingens geeft je tijdens de workshop regelmatig aanwijzingen. Een fijne manier om helemaal los te komen van je dag!

   Spring ShakeOver De Lachpauze: De Lachpauze bestaat uit vijf enthousiaste mensen die hun achtergrond hebben in de psychologie en fysiotherapie. Sinds twee jaar geven zij lachworkshops voor iedereen die zin heeft om met elkaar te lachen… Weet je dat lachen net zo’n sterke werking op ons geluksgevoel heeft als het eten van 2.000 repen chocola! Vorig jaar waren zij al een groot succes bij de Imagination Club. Naast lachen zijn ze heel enthousiast over de ‘Shake’. Die willen ze ook graag met delen met alle nieuwsgierigen op een nieuwe gelukkig-makende avond bij de Imagination Club. Lees meer op hun website, www.delachpauze.nl, of op hun Facebookpagina: delachpauze.

   Aanmelden graag op de pagina ‘Contact’, via e-mail of via Facebook.

   • 19 februari: Workshop geweldloze communicatie “Ontmoet elkaar Anders” door Helmie Willems

   Vergroot de ruimte in jezelf. Ontmoet de ander met een twinkeling.

   Hoe blijf ik in verbinding als ik superdruk ben met werk? Of als ik boos ben omdat de ander iets niet snapt, gefrustreerd omdat het allemaal niet opschiet of gespannen omdat ik niet weet wat ik moet zeggen? Of: hoe zorg ik dat de ander niet afhaakt als ik me superenergiek voel of overstroom van vreugde?

   Het delen van wat er in je leeft zonder jezelf of de ander te veroordelen kan een hele uitdaging zijn. We zijn zo gewend en opgegroeid met oordelen en denken in ‘goed en fout’. Toch brengt contact maken zonder oordelen een heel andere verbinding tot stand. Wanneer je hier wat meer grip op krijgt zul je merken dat het toepassen ervan in je omgeving als de bekende steen in het water kan gaan werken. Het kan meer veiligheid en ontspanning creëren bijvoorbeeld of de angel uit een stressvolle situatie halen. Het genereert een verbinding die dieper raakt, inzichten geeft en energie vrijmaakt.

   Op deze avond is er ruimte voor onderzoek, oefeningen en delen zonder oordelen. Je maakt kennis met enkele basisprincipes uit Geweldloos Communiceren (NVC Marshall Rosenberg) en past deze toe. Dit wordt een ontwapenende en creatieve ontdekkingsreis voor ieder van ons.

   Gun jezelf zachtheid en het plezier van stromen.

   Deze avond wordt verzorgd door Helmie Willems: “Graag laat ik je kennismaken met materiaal wat mijn hart heeft verwarmd en mijn verbinding met de ander heeft verdiept. Ik laat mijzelf graag raken en beïnvloeden door structuren uit boeddhisme en meditatie, theater en beweging, dansen en schilderen. Werkend als trainer en coach in Communicatie en Theater put ik al tientallen jaren uit die vele mogelijkheden om onderwerpen te exploreren met groepen. De ontdekking van Geweldloos Communiceren als concreet handvat om compassie en wijsheid in praktijk te brengen in het contact tussen mijzelf en de ander heeft me enorm verrijkt. Ik deel er dan ook graag over en nodig je van harte uit om zelf te ervaren.”

   Graag vooraf aanmelden op de pagina ‘Contact‘.

   • 22 januari: Workshop Improvisatietoneel met als thema “Jouw plek tussen de mensen” door Jos van de Pas

   Waar sta jij meestal? Ben jij degene die doorgaans opzij gaat op het trottoir? Of degene die het langst oogcontact houdt met vreemden? Statussen spelen een belangrijke rol in het sociale verkeer. Dat kan heel functioneel zijn, bijvoorbeeld in de verhouding tussen baas en werknemer. Maar ook heel lastig, wanneer iemand zich voortdurend ‘groot’ of ‘klein’ maakt. Via eenvoudige oefeningen uit het improvisatietoneel kun je ontdekken hoe jij dit doet. Zonder goed of fout. Toneelervaring is niet nodig.

   De workshop wordt gegeven door Jos van de Pas. Jos heeft  door het volgen van cursussen inmiddels enkele jaren ervaring in improvisatietoneel. Ook heeft hij de opleiding Transformatiewerk afgerond, gericht op persoonlijke groei en het begeleiden van mensen daarbij. Al eerder verzorgde hij een workshop “Clownerie” voor de Imagination Club.

   Graag vooraf aanmelden op de pagina ‘Contact‘.

   • 18 december: “Inspiratie uit het afgelopen jaar, imagination voor het komende jaar” gezellig samen sfeervol eten en natafelen met inspirerende gesprekken

   Vanavond is het gemoedelijke huiskamercafé en restaurant Oortjeshekken onze locatie voor een inspirerende avond. Op deze ‘aanschuiftafel’ avond ontmoeten we nieuwe mensen en proeven we van het heerlijke 3-gangen menu (ook keuze voor vegatariërs). Na afloop natafelen in comfortable fauteuils, terwijl we terugdenken aan het afgelopen jaar en openhartig proberen te antwoorden op uitdagende vragen als: “waar ben je het meest trots op in het afgelopen jaar”, “waar ben je het meest dankbaar voor?”, “wat heb je geleerd?”en “wat is je persoonlijke doel voor 2014?”

   Kortom, een ontspannen avond zonder spreker of publiek, alleen met delen met elkaar. Deelname is gratis, alleen het eten en drinken is voor ieders eigen rekening. Gratis meerijden is mogelijk vanuit Nijmegen-Centrum of Nijmegen-Oost. Vertrek om 18:00 uur, terugkeer uiterlijk om 23:00 uur.

   Zie ook de website: http://www.oortjeshekken.nl

   Meld je aan op de pagina ‘Contact‘.

   20 november: “Avatar®: Leven vanuit vrije wil” workshop door Marike Diepeveen

   Avatar is een ervaringsgerichte training waarin je de handvatten krijgt aangereikt om op onderzoek uit te gaan naar de mogelijkheden van jouw bewustzijn. Om te creëren wat je wilt en los te laten wat je niet (meer) wilt. Dit is leven vanuit vrije wil.

   Eenvoudig te leren oefeningen helpen je om onbewuste (transparante) overtuigingen bloot te leggen, deze – als ze je in de weg staan – los te laten en die overtuigingen te creëren die je helpen om te bereiken wat jij wilt. Zodat jij weer aan het stuur van je leven zit, jij beslist!

   – Zou je vrij willen zijn van oude beperkingen die je ongelukkig maken?

   – Zou je je overtuigingen af willen stemmen op de doelen die je wilt bereiken?

   – Zou je een hogere, wijzere en vrediger uitdrukking van jezelf willen ervaren?

   – Zou je uit willen stijgen boven het verdriet en de strijd van de wereld en willen zien wat er werkelijk gaande is?

   Misschien is Avatar iets voor jou.

   Op deze avond zal Marike je via DVD kennis laten maken met Harry Palmer die het Avatarmateriaal heeft ontwikkeld. Maar ook gaan we zelf aan de slag: Middels een aantal oefeningen kan je zelf ook een ervaring hiermee opdoen.

   Marike Diepeveen is in 2004 met Avatar in aanraking gekomen en sindsdien jaarlijks betrokken bij diverse nationale en internationale cursussen. Avatar biedt een open en speelse ingang om je bewustzijn in al zijn facetten te onderzoeken en te ervaren. Dit, en de diepgaande en vaak levensveranderende inzichten die mensen ermee bereiken maken haar blij en dankbaar. Wil jij hier meer van weten? Marike nodigt je van harte uit om dit te komen meemaken op deze avond!

   Graag vooraf aanmelden op de pagina ‘Contact‘.

   • 23 oktober: “Theta healing” workshop door Robert Tannemaat van De Groeierij

   Groei

   Veel mensen worstelen met blokkerende overtuigingen: over gezondheid, werk, partner, familie, angsten, ziektes, wensen, dromen, succes, falen, etc. Vaak is de oorsprong en de blokkerende bodemovertuiging van zo’n thema onbewust. De kunst is om hier van bewust te worden. Ook is het goed om te zoeken naar het positieve van het zo’n issue. Er is namelijk – ook al is het vaak onbewust – een positieve reden waarom je negatieve gedachten en ervaringen vasthoudt. Als dit inzicht is ontstaan kan het ‘probleem’ opgelost worden.

   Dit gebeurt dan met de methode ThetaHealing®. Door je hersengolffrequentie te veranderen in de ‘theta’ staat, kun je waarnemen hoe de scheppende kracht van alles wat er is (bronenergie) onmiddellijke fysieke en emotionele heling creëert. Hierdoor werkt de verandering direct, effectief en op een heel diep niveau door. Kennis of ervaring op spiritueel gebied is niet nodig; alleen open staan om te geloven dat er meer ís en kan is voldoende. Robert Tannemaat

   Wil jij ook aan de slag om de mooiste en grootste versie van jezelf te worden? Robert geeft je een eerste introductie op deze avond. Robert is al van kinds af aan geïnteresseerd in hoe we allemaal kunnen doen wat we het allerliefste doen én in harmonie. Robert is gecertificeerd trainer en practitioner in ThetaHealing® en heeft een eigen praktijk, De Groeierij. Hier houdt hij ook regelmatig introductie avonden over ThetaHealing®.                   Zie verder op www.degroeierij.nl.

   Graag vooraf aanmelden op de pagina ‘Contact‘.

   • 25 september: “Dansexpressie” workshop door Zwaan de Vries

   Deze avond is voor iedereen, er is geen ervaring voor nodig. Ieder zal op eigen wijze en niveau de dans kunnen beleven. Dansexpressie brengt een wisselwerking op gang tussen beweging en beleving: In de beweging geef je uitdrukking aan wat je op dat moment beleeft. Op die manier draagt het bij aan je persoonlijke vorming en bewustwording. Daarbij gaat het dus niet om het simpelweg overdragen van een dansvorm, maar om je te raken door de beweging van dans.

   In dansexpressie neemt ‘exploratie’, ofwel het ‘ontdekken’ een heel belangrijke plaats in bij het didactisch dansproces. Durven exploreren is een voorwaarde om tot een persoonlijk dansproces te komen en het opent bovendien de weg naar nieuwe dansbelevingen.

   Zwaan de Vries neemt ons mee op deze ontdekkingsreis. ‘De ontdekking van vrijheid en vreugde in de dansexpressie werden van grote invloed op mijn liefde voor dit vak.” De wens om ook anderen deze vreugde en vrijheid te laten ervaren leidde ertoe dat ze les ging geven in dansexpressie en een eigen creativiteitscentrum oprichtte in Duitsland. Ook heeft ze in samenwerking met docenten van de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam een vierjarige HBO-opleiding tot Docent Dansexpressie opgericht. Naast dansexpressie werkt ze ook al dertig jaar en in toenemende mate met stemexpressie, de ontdekking en werking van de menselijke stem. De verwondering over de enorme gelaagdheid van ons bestaan en de schoonheid van ieder individu vormen de sterkste motivatie voor haar werk en leven.

   Vanavond zal de inspiratie voornamelijk vanuit de dansexpressie komen. Zoals gezegd, danservaring heeft er niets mee te maken, iedereen die meer wil ontdekken over zichzelf is van harte welkom. Neem makkelijke kleren mee en soepele schoentjes of anti-slipsokken als je niet op blote voeten dansen wilt. Zwaan verheugt zich al op een dansante avond met ons! Graag vooraf aanmelden op de pagina ‘Contact‘.

   “Dansen is bidden met de benen. Marcheren is vloeken met  de voeten.” – Wim Kan

     “I’m not interested in how people move. I’m interested in what makes them move.” – Pina Bausch

     “To watch us dance is to hear our hearts speak.” – Hopi Indians

   • 28 augustus: “Klankconcert” workshop door Jeanine van Weert

   Klankconcert

   Jeanine heeft er zin in om op deze avond ons uitleg te geven over verschillende instrumenten en hun klanken, en om het ons zelf aan den lijve te laten ervaren. Nu is je kans om dit zelf eens mee te maken. Of als je al eens een concert hebt meegemaakt, wil je vast en zeker weer!

   Jeanine wil ons komen verrassen met een ontspannend en onthaastend (lig-)concert. Het is een streling voor lichaam en geest. Je wordt verwend met klanken en geluiden die invloed op je lichaam en je emoties hebben. Geniet van de rust en de subtiele klanken, laat je meenemen op reis en richt je aandacht naar binnen.

   Natuurlijk zou de Club de Club niet zijn als je niet eerst ter inleiding uitleg krijgt over de achtergronden en werking van dit fenomeen, zodat we er ook nog wijzer van worden!

   Lees er meer over op de website: http://www.praktijkmeander.nl/.

   Lijkt het je leuk en lekker om mee te doen? Meld je dan aan in de komende dagen. De avond start zoals altijd om 20 uur. Als je liggend van het concert wilt genieten, neem dan gerust een matje mee! Plus iets warms om aan te trekken tijdens de ontspanning. Natuurlijk is er ook weer de mogelijkheid om vooraf te eten aan onze stamtafel (misschien zelfs wel op het terras!) in Proeflokaal Beij Ons vanaf 18 uur. Graag ook even vooraf laten weten.

   Het minimum aantal deelnemers is 8.

   LET OP: LOKATIE VOOR DEZE WORKSHOP IS IN DE ‘KAPEL’ VAN HET OUD BURGEREN GASTHUIS (OBG) HOEK ARCHIPELSTRAAT / PROF. CORNELISSENSTRAAT 2!

   • 19 juni: “Mindfulness” workshop door MindfulMoving.nl – Simone Lips

   Op deze avond geeft Simone Lips, de oprichtster van Mindfulmoving, een workshop over mindfulness. Mindfulness is de laatste jaren een enorme hype geworden en dat is niet zomaar. Gebleken is dat het volgen van een mindfulnesstraining tal van positieve effecten heeft zoals een lager stressniveau, minder somberheid, meer levensvreugde en ontspanning.

   Bij mindfulness gaat het over ‘leven in het NU’, in goede tijden en zeker ook in tijden dat het leven moeilijk is.

   Simone zal vertellen over wat mindfulness inhoudt, hoe een training eruit ziet, wat mindfulness voor je kan betekenen en we gaan het natuurlijk vooral zelf ervaren. We zullen een aantal mindfulnessoefeningen doen die duidelijk zullen maken waar het bij mindfulness nou eigenlijk over gaat. Het zijn oefeningen die je later ook thuis kan toepassen.

   Lees meer op Simone’s website: www.mindfulmoving.nl.

   • 22 mei: “Ecotherapie” door Marlou Elsen, workshop op locatie in de Hortus Arcadië (Botanische Tuin van de universiteit, D’Almarasweg 22d, Nijmegen, www.hortus-arcadie.nl)

   Alles is energie. De mens kan deze energie met zijn aandacht en intentie versterken en richting geven. Dat is de basis van Ecotherapie, een groeiende discipline in nieuwe tijden. Ecotherapie verbetert de vitaliteit en gezondheid van eco- en bedrijfssystemen. Op kleine en ook grote schaal. In elk deel van het geheel. In de meeste projecten zijn opmerkelijke resultaten behaald: Een betere organisatie op alle vlakken, een betere realisatie van doelen en dat alles met meer rust, ontspanning en veerkracht.

   Marlou Elsen (www.marlou-elsen.nl) is als organisatiecoach en ecotherapeut-in-opleiding verbonden aan de Hortus. Gedurende de duur van het project zal zij de Hortus ondersteunen in het realiseren van een gezond ecosysteem. Zij geeft ons een inleiding in de principes van ecotherapie, en laat ons ook zelf onze energie en balans ontdekken tijdens een wandeling door de tuinen. Een boeiende casestudy in een geweldige setting! De grote serre van de Hortus is vanavond onze ontmoetingsplek, met zelfs een uitgebreid buffet voorafgaand aan de workshop, verzorgd door Blixem, het eetcafé waar mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen weer volop mee te doen.

   Programma van de avond:

   • 18 uur: Buffet in de grote serre van de Hortus

   • 20 uur: Ontvangst met koffie en thee voor de gasten die na het eten aansluiten

   • 20.15: Korte introductie Ecotherapie en de Hortus

   • 20.30: Wandeling door de Hortus: In 30 min gaat ieder alleen of in kleine groepjes ervaren wat de omgeving met hem/haar doet. Gebruik al je zintuigen, ervaar de verschillende sferen, laat je raken door je omgeving en deel je impressies met anderen

   • 21 uur: Terug in de serre legt Marlou ons de principes en de werking van Ecotherapie verder uit, en slaat een brug tussen onze ervaringen buiten en wat er in ons is gebeurd. Natuurlijk is er de gelegenheid tot uitwisselen en vragen.

   • 21.45: Korte evaluatie en afsluiting van de avond met een drankje.

   VOOR DEZE AVOND IS EEN MINIMUM VAN 10 PERSONEN NODIG. GRAAG DUS TIJDIG AANMELDEN.                   KOSTEN: €7,50 (exclusief consumpties), diner €25.

   • 17 april: “Pluk de Lach!” door De Lachpauze


   Lachen zonder reden? Samen met anderen? Ja! En het werkt nog ook. Wat gebeurt er als je een paar minuten samen lacht en daarna stil bent?

   Onze lachworkshops

   Iedereen kan lachen. En iedereen vindt het leuk om te lachen. Lachen verbindt. Ontspant. En het gezegde klopt echt: Lachen is gezond! Tijdens onze workshop op 17 april (her-)ontdek je de kracht van de lach. Met een introductie, oefeningen om ‘op te warmen’ en een laagdrempelige lachmeditatie. Je komt niet alleen méér in contact met jezelf, maar ook met anderen, op een verfrissende manier. Tom Wingens begeleidt de workshops met aanstekelijk enthousiasme. Voor lachmeditatie hoef je niet grappig te zijn of zelfs niet perse in een goed humeur. Het enige wat je moet kunnen is geluid maken: Hahaha.

   Over De Lachpauze

   Mooie dingen wil je delen. Twee jaar geleden werden wij, een team van zes, geraakt door lachmeditatie. Door hoe leuk lachen is, samen. Hoe je op een andere manier contact kunt hebben. Hoe je lichaam ook al weer voelt als je lacht. Sinds een jaar geven we lachworkshops om dit met anderen te delen. Elke workshop vinden we het weer bijzonder dat mensen net als wij lachmeditatie uitproberen. Onze achtergrond ligt in de psychologie, logopedie en fysiotherapie.

   Lees er alles over op de website, www.delachpauze.nl, of op onze Facebookpagina.

   • 20 maart: Workshop “Leef je passie! – deel 2” door Martijn Raaijmakers

   Al eerder was Martijn bij de Imagination Club te gast, en omdat die keer zó bijzonder was wil hij op ieders verzoek deze avond samen met ons verder reizen. Ook nieuwe geïnteresseerden kunnen zonder problemen aanschuiven en de draad mee oppikken. De vorige keer heeft Martijn beloofd de deelnemers te ondersteunen om aan de hand van de zeven Passiedrijfveren hun Passie in kaart te brengen. De praktische kant dus. Daarnaast is er die avond wellicht ruimte om wat oefeningen te doen rondom intuïtie en mindfulness. Dus een lekkere praktische avond, rondom actief bezig zijn met leven en werken vanuit ‘Hart en Ziel’.

   Over de Passionaire visie:

   Uit al zijn levenservaringen heeft Martijn uiteindelijk de Passionaire visie gedestilleerd die hij beschreven heeft in ‘Leef je Passie!’. Voordat dit boek echter uitkwam, heeft hij gedurende tien jaar deze Passionaire visie intensief getoetst onder ruim duizend individuen. Bij zowel mannen & vrouwen, jongeren & ouderen, hoog- & laag opgeleide mensen in Nederland en daarbuiten. En wat blijkt? De beschreven inzichten zijn universeel en zijn met andere woorden van grote waarde voor iedereen. Ieder mens, waar ook ter wereld, kan namelijk op basis daarvan zijn of haar Passie ontdekken en leven!

   Al met al inspiratie genoeg voor een onvergetelijke avond. Na afloop is Martijn beschikbaar voor vragen en kan zijn boek, speciaal voor de Imagination Club Nederland, gesigneerd en met korting voor €20 worden gekocht.

   Over Martijn Raaijmakers:

   Martijn Raaijmakers (1969) is oprichter van Passionair Nederland (2001) en initiatiefnemer van het internationale netwerk United by Passion