De Imagination Club is waarschijnlijk een van de beste gelegenheden in Nijmegen om deel te nemen aan experimentele workshops, kennis te maken met nieuwe inzichten en tegelijkertijd gelijkgestemde mensen te ontmoeten.

Het idee is dat mensen bij elkaar komen om creatieve en inspirerende sessies met elkaar te delen. Dit kan zijn op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, sociale en creatieve vaardigheden, wijsbegeerte en nieuwe ideeën. Zo kan iedereen zijn horizon verbreden in een prettige, ongedwongen en respectvolle omgeving, en kennis maken met een bepaald thema zonder zich direct voor een cursus te moeten inschrijven.

Tegelijkertijd is er een mogelijkheid voor de deelnemers zelf om bij een van de volgende bijeenkomsten zelf een workshop of thema te leiden op zijn eigen expertise- of interessegebied. Zo is het een veilige oefengrond voor wie wil beginnen met trainen of zich verder wil bekwamen, of iets nieuws wil verkennen samen met anderen.

Zeker in de beginperiode van de Club zal vaak een externe facilitator uitgenodigd worden, om de grenzen ook tot buiten de Club te verleggen.

Natuurlijk is het tegelijkertijd leuk om op deze manier andere gelijkgestemde mensen te ontmoeten.

Het is een vrije organisatie zonder winstoogmerk.

Onderwerpen

De Global Imagination Club heeft in het verleden al workshops gehad over zelf verhalen vertellen, lachen, de invloed van muziek, mindfulness, de creatiespiraal, out-of-the-box denken, theaterimprovisatie, kleurentherapie, de lichamelijke effecten van stress (en hoe hier van los te komen), en nog veel meer interessante en creatieve thema’s.De diverse thema’s zullen steeds vooraf bekend gemaakt worden op de website bij ‘Agenda‘. Voorkennis is niet nodig, een open houding is genoeg!

Wat te verwachten van een meeting?

Dat zal voor iedereen anders zijn, en sterk ervan afhangen hoe veel het thema van de avond je aanspreekt. Afhankelijk van de opzet van een workshop kan je nieuwe vaardigheden leren of  nieuwe kennis en ideeën opdoen. En altijd zul je de kans hebben om nieuwe, inspirerende contacten op te doen.

Kijk rustig rond op de website, en neem gerust contact op als je interesse hebt om eens te komen kijken. Ook staan we open voor tips voor toekomstige thema’s, en als je zelf wel eens een workshop zou willen verzorgen: Neem contact met ons op! Aanmelden als bezoeker of spreker kan via het contactformulier.

Je vindt ons ook op Facebook!