Film ‘Rabbit Hole’ geeft inzicht; gedeelde smart is halve smart

Film ‘Rabbit Hole’ geeft inzicht; gedeelde smart is halve smart

Het was stemmig, maar vooral ook sfeervol. Mieke Ankersmid, die vanuit haar professionele ervaring perfect wist wat verlies voor mensen kan betekenen, liet ruimte aan ieder om een kaarsje op te steken en te vertellen voor welke persoon, in ons leven of door de dood uit ons leven, we even speciale aandacht wilden vragen. Ze luisterde respectvol en wist de juiste vragen te stellen. Ieder worstelt vroeg of laat wel met het verdriet van iemand te verliezen, of het verdriet anderen te zien rouwen en je machteloos te voelen. Dit te delen met anderen geeft kracht en hoop!

‘Rabbit Hole’ (2010) is een indrukwekkende film met Nicole Kidman, co-producer van de film, die voor haar rol als moeder van een 4-jarig jongetje dat overlijdt door een auto-ongeluk een Oscar nominatie kreeg. De film maakte veel los bij iedereen, en ieder had verschillende boodschappen uit de film gehaald. Waar ieder het over eens was: Gebrek aan echte communicatie in zulke moeilijke omstandigheden drijft mensen die zich toch al verloren voelen nog verder uit elkaar. Het leven gaat door en is de moeite waard. Al gaat het verlies nooit weg, samen kan je wel een nieuwe toekomst creeeren.

Met een mooi en inspirerend lied door Liesbeth List, ‘Heb het leven lief’, sloten we de avond af. Een laatste drankje als toast op het leven geeft dan een verbondenheid, een positieve en hoopvolle afsluiting van een indrukwekkende en zeker ook gezellige avond.

Een schaal vol lichtjes ter gedenking

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.